logoJavitott1.png
NON-STOP VÍZ ÉS FŰTÉSSZERELÉS
CSŐTÖRÉS ELHÁRÍTÁS 0-24-IG
Vízszerelés Budapesten és Pest megye területén

Hívjon Bizalommal

06-70/948-00-96

INGYENES kiszállással!

 Non Stop Csőtörés elhárítás, Vízvezeték javítás, Beázások feltárása, Szivattyúzás  

 1 órán belüli kiszállás 

 Garanciával 0-24 ügyelet, hétvégén és ünnepnapokon is. 

Csőtörés elhárítás
Cégünk több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik vízvezetékek professzionális szerelése- és csőtörés elhárítás terén, ami garantálja azt, hogy szakszerű és pontos munkát fogunk végezni.

A csőtörés valódi rémálom, mert akár rejtett, akár nyílt, elázik tőle a plafon, a fal, vagy a padlón keresztül az alattunk lakó vagy a pince, akár az egész udvar vízben állhat. Ha a konyhában törik a cső, vagy ahol sok a vezeték a falban, még elektromos zárlat is bekövetkezhet. A csőtörés alattomos és veszélyes dolog, nagy károkat képes okozni. Egy élet munkáját teheti tönkre.

Az anyagi megterhelés csak egy része a csőtörésnek. Olyan eset is előfordulhat, hogy nem is sejti, hogy egy apró csőrepedés áztatja a falat. A folyamatos nedvesség okozhatja penész kialakulását. A penész megjelenése nagyon káros az egészségre. Mielőtt elkezdené különböző penészölő vegyszerekkel, házi praktikákkal kenni a falat, előbb derítse ki, hogy mitől alakult ki a penész.

A lakáson, ingatlanon belüli csőtörés elég udvariatlan, mert nem szokta bejelenteni magát. Olyan, mint a viccbeli anyós, mindig váratlanul érkezik, és az időzítéshez sincs érzéke. A nap 24 órájában, bármikor meglepheti Önt és szinte mindig a legrosszabbkor. A legfontosabb az, ha csőtörésre gyanakszik, csepegés, szivárgás, vagy folyást észlelhető, akkor minél előbb hívja a csőtörés felderítésére szakosodott munkatársainkat. A csőtörés magától soha nem múlik el és házilagosan sem javítható. Vízszerelőink kellő tapasztalattal és gépparkkal rendelkeznek ahhoz, hogy a hibát mihamarabb feltárják és elhárítsák.
Cégünk vállalja
– Gyárak, irodák, társasházak, lakások és családi házak csőtörésének elhárítását kézi illetve gépi földmunkával, sitt elszállítással, helyreállítással
– Kültéri és beltéri csőtörés elhárítását
– Nyomó és lefolyócsövek cseréjét, javítását. Strang hibaelhárítását
– Műszeres csőtörés bemérést, hogy 50 cm-en belül megtaláljuk a hiba pontos helyét
– Csőhálózatok nyomvonal keresését, bontás és ásás nélkül
– Beázás megszüntetését
– Kerti csőtörés elhárítást földmunkával, sitt elszállítással, helyreállítással
– Fűtésrendszerek és padlófűtések szivárgásának felkutatását, javítását
– Ólom, eternit, vas és acélcsövek, ötrétegű műanyag csövek, rézcsövek, PVC illetve KPE csövek javítását és cseréjét

Csőtörés elhárításához hívjon minket bizalommal!
A vízszerelő kolléga a következőket fogja kérni Öntől:
– A hiba pontos meghatározása
– Név
– Pontos cím
– Telefonos elérhetőség

Munkatársunk a rendelkezésre álló adatok alapján tájékoztatást fog adni a várható költségekről.
Anyag + Munkadíj + ÁFA.
Mit tehet addig, amíg a vízszerelő munkatársunk kiér a helyszínre?
– Az egyik legfontosabb dolog, hogy amennyiben a víz elektromos hálózattal érintkezhet, úgy áramtalanítsa azt azonnal!
– A csőtörés rengeteg vízveszteséggel, ezáltal plusz költséggel jár. Amíg a vízszerelőt várja, azt megteheti, hogy megpróbálja elzárni az adott főelzárót. Ezzel csökkenteni tudja a költségeket. Viszont az is fontos, hogy a szakember érkezéséig ne kezdjen bele szerelésbe, gyakran több kárt okozhat, mint amennyit spórolna.
Teendők a lakásbiztosítási károk esetén…
A lakásbiztosítási szerződésekre vonatkozó általános szabályok szerint a biztosítónak a keletkezett kárt 2 napon belül be kell jelenteni írásban. A biztosító köteles a bejelentéstől számított kb. 1 héten belül a helyszínen megvizsgálni, felmérni a kárt. A károsult a helyszíni szemléig, csak annyit változtathat a kár helyszínén, amennyi a további károk megelőzéséhez szükséges. Pl. csőtörés esetén a vízszerelők a sérült vízvezeték szakaszt kicserélik, javítják de a kicserélt, repedt, lyukas csövet meg kell őrizni és a helyreállítással is várni kell pl. a bontott csempét se pótoljuk a helyszíni szemle időpontjáig (a helyreállítással kapcsolatban érdeklődjön biztosítójánál!!) Fényképeket (akár mobiltelefonnal is) kell készíteni a biztosító részére. Közvetlen a kár utáni állapotról, a helyszínről, a sérült anyagokról, majd a vízszerelők által javított állapotról is. A képek egyértelművé teszik kár helyzetet, elkerülhetővé teszik a vitákat.

A biztosító a csőtörést elhárító vízszerelők által kitöltött számlát csak számla részletezővel együtt fogadja el. Cégünk erre is felkészült, a helyszínen kitöltött, átadott számla mellé, pár napon belül e-mailen keresztül elküldjük a számla részletezőt is a károsult részére.

A csőtöréskor elfolyt pl. 1-2 köbméter (1000-2000 liter víz) ?

Egy átlagos csőtörés esetén az elfolyt víz mennyisége akár 1-2 köbméter is lehet. Igen, jól látja, ezer literekről van szó, és ez pedig nem kevés pénz. Ugyanis mire, egy rejtett csőtörés, csőszivárgás, vezetéktörés napvilágra kerül, addigra nagyon sok vize elfolyhat. Ha Önnél csőtörés keletkezik, kérvényezheti vízszolgáltatójától, hogy írja jóvá az elfolyt víz mennyiségét csatornaszámláján! Ezzel kapcsolatban érdeklődjön a vízszolgáltatójánál!
Szivattyúzás
Az esőzések vagy a csőtörések alkalmával sajnos sok esetben találkoztunk már elöntött garázsokkal, pincékkel, liftaknákkal. A betörő víznek nem sok idő kell, hogy elmossa értékeit. Munkatársaink az ilyen helyzetekre is fel vannak készülve, ipari teljesítményű szivattyúval orvosolni tudjuk a problémáját. Vállaljuk bármilyen helység, legyen az pince, garázs, akna, üzlethelység, építési gödör szivattyúzását. Nekünk fontos az Ön biztonsága és értékeinek megóvása, ezért 1 órán belüli ingyenes kiszállással dolgozunk.
Csőtörés feltárás, hiba megállapítás
Ahhoz, hogy a nedvesedés, folyás okát pontosan meg tudjuk határozni hiba feltárással kezdünk. Ha megtaláltuk a hibát, azután tudunk mondani pontos árajánlatot. Sajnos, pl. mi sem látunk bele a falba. A szemmel látható vizesedések esetén meg tudjuk határozni a csőtörés pontos helyét. Sok esetben viszont láthatatlan, külső látható nyomok nélküli csőtörések is előfordulhatnak. Ilyenkor műszeres csőtörés bemérést végzünk.
Műszeres csőtörés bemérés
A műszeres csőtörés bemérés mutatja meg nekünk a legpontosabban a hiba helyét.Elektro akusztikus és jelzőgázos technológiával dolgozunk. A csőtörés bemérő gép segítségével 50 cm-en belül megállapítható a hiba pontos helye. Nem kell szétverni egy egész fürdőszobát, vagy felásni az egész udvart. Csőhálózatok nyomvonal keresését is vállaljuk, bontás és ásás nélkül.
Csőtörések fajtái

A csőtöréseknek alapvetően két fajtája van. Lefolyó és nyomóvezeték csőtörés.

Nyomócsövek

– Vas, acélcsövek: A vascső talán a legelterjedtebb technológia a víz, gáz vezetésére. Mai napig építenek tűzivíz, vízvezeték rendszereket. Hátránya, hogy nem egyszerűen szerelhető. Csőtörés esetén lehet, hogy csak naygobb bontással javítható, illetve számolnunk kell a korrózióból adódó hátrányaira. Természetesen előnye is van. Nagy stabilitású, merev, erős kötést biztosít. Felhasználása igen széleskörű: vezeték, nyomástartóedény, kazáncső, tűzveszélyes anyagok szállítása.

Ólomcső: Az ólomcső manapság korszerűtlennek számít. Ezek a csövek a mai követelményeknek már nem felelnek meg. Évtizedekkel ezelőtt azonban sűrűn alkalmazták vízvezeték rendszerek kialakításához. Cégünk elvállalja az ólomcsövek javítását is. 

Rézcsövek: A réz az egyetlen olyan anyag, amely ma is használatos, megbízható technológiának számít. A 20. században a réz afűtési és vízellátási rendszerek elsőszámú anyagává vált. Kiváló mechanikai és fizikai tulajdonságai vannak. Tartós és hosszú élettartalmú.  A rézcsövek és szerelvények tiszta, 100% rézből készülnek. Alkalmazása: ivóvízszerelés, fűtésszerelés, napenergia, szolárrendszerek, esővíz elvezetés, csatornák, sűrített levegő vezetékei.

– Ötrétegű csövek: Ami e korszerű ötrétegű műanyagcsövek előnyös tulajdonságait illeti azt főként a kompozit anyagösszetételüknek köszönhető. Ezek gátolják a lerakódások kialakulását, kedvezőbb áramlást biztosítanak. Tartós csőhálózatok kiépítését teszik lehetővé.

– KPE csövek: A hőre lágyuló műanyag csövek fizikai tulajdonságai jelentős eltéréseket mutatnak a hagyományos csőanyagokhoz képest. A PE csövek csekély önsúlyúak, nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek. Könnyű a megmunkálhatósága. Korrózió nem fenyegeti, ugyanakkor az UV sugárzásoknak nem áll ellen. 

– PVC csövek:  Ez a cső fajta nem csak a lefolyó, hanem a nyomó vízrendszerek kialakítására is alkalmas. Ragasztásos technológiával szerelhető össze viszonylag gyorsan. Korrózió nem fenyegeti.

Lefolyócsövek

– PVC csövek: A PVC csövek a benti és utcai lefolyórendszerekhez a megfelelő csatlakozókkal alkalmazva bármilyen szennyvíz elvezetésre alkalmasak. A csőrendszer összeszerelése egyszerű, a csövek idomokkal csatlakoztathatóak össze. A tökéletes csatlakozást gumigyűrűk biztosítják.

KG-PVC csövek: A hagyományos PVC-hez hasonló alapanyagú, de a falvastagsága lényegesen nagyobb, általában több rétegű. 1,2,3 és 5 méteres szálakban kapható, átmérője 110mm-től 500mm-ig változhat. A hagyományos PVC csőtől eltérően ezt általában csak kültéren használják.

Eternitcsövek: Az eternit csövek nagyüzemi előállítása a 20. század ipari fejlődéséhez köthető. Jóval olcsóbb mint az acél vagy öntöttvas cső. Szerkezete homogén, alaktartó. A savakat, lúgokat azonban rosszabbul bírja, mint a ma használatos korszerű (PVC,KG,PE) vízvezeték és lefolyócsövek.

Vascsövek: Ritkán, de még mindig találkozunk vas lefolyócsövekkel régi épületekben. Ma már célszerű ezeket a csöveket lecserélni PVC, KG-PVC csövekre.

A vízvezetékek működésének a legnagyobb ellensége
Nemcsak nekünk embereknek az ellenségünk az idő, gondoljunk pl. a határidős feladatainkra, hanem a vízvezetékeknek is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az otthonunkban is szembe kell néznünk az idő múlásával.

A vezetékek napi rendszerességgel használatban vannak. A csövek minősége és kora is szerepet játszik abban, hogy, hogyan reagálnak az olyan egyéb tényezőkre, mint pl. a földmozgás, nyomásingadozás, hőmérsékletváltozás. Egy cső minél öregebb, annal rosszabbul reagál, ezáltal előbb alakulhat ki csőtörés. Ha szükséges a csövek cseréje, de nem teszi meg, akkor az csak időhúzás, saját maga ellen játszik, mert később pl. egy csőtörés, csőrepedés esetén nagyobb kár, költség is származhat az idő eltolása miatt. Forduljon vízszerelőhöz és bízza szakemberekre a munkát. Hívjon minket bizalommal!
Csőtörés elhárítás Budapesten belül 0-24 ó.:
Budapest 1. kerület, Budapest 2. kerület, Budapest 3. kerület, Budapest 4. kerület, Budapest 5. kerület, Budapest 6. kerület, Budapest 7. kerület, Budapest 8. kerület, Budapest 9. kerület, Budapest 10. kerület, Budapest 11. kerület, Budapest 12. kerület, Budapest 13. kerület, Budapest 14. kerület, Budapest 15. kerület, Budapest 16. kerület, Budqpest 17. kerület, Budapest 18. kerület, Budapest 19. kerület, Budapest 20. kerület, Budapest 21. kerület, Budapest 22. kerület, Budapest 23. kerület

Csőtörés elhárítás Pest megye összes városában, falujában

Ugye Ön is csak egy profi vízvezeték szerelő gyorsszolgálatokra bízná a szerelési munkálatokat? Mi ugyanis a lehető legkevesebb kosszal, legkisebb károkozással dolgozunk, profi eszközeink vannak a csőtörés felderítéséhez. Precízen, pontosan tárjuk fel a törött csőszakaszt és a lehető leggyorsabban varázsoljuk újjá a vízvezetéket, vagy épp a csatornát.

Hívjon minket bizalommal már a csőtörés gyanúja esetén is. Ne várja meg a még nagyobb bajt.

Hívjon Non-Stop

06-70/948-00-96

Budapesten és Pest megyében INGYENES kiszállással,

garanciával 0-24 ügyelet, hétvégén és ünnepnapokon is.